KARŞIYAKA'DA GERGİN MECLİS google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Aralık 2025 - Salı 08:36
 
KARŞIYAKA'DA GERGİN MECLİS
AK Partili Hasan Ünal'dan 'çapulcu' vurgusu
SİYASET Haberi
KARŞIYAKA'DA GERGİN MECLİS

Karşıyaka Belediyesi'nde sular durulmuyor. Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının en hareketli bölümü ilçede krize neden tekstil pazarına yeni yer arayışı oldu. Belediyeye ait taşınmazların pazaryeri olarak kullanılmak üzere KENT A.Ş’ye ayni sermaye olarak aktarılmasına ilişkin önergeler acil koduyla ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, “3–5 çapulcunun baskısıyla karar alınmaz” çıkışıyla dikkat çekti; Başkan Yıldız Ünsal ise eleştirileri “vicdanımı dinledim, ben de insanım” sözleriyle yanıtladı.

 

KENT A.Ş KENT A.Ş

Mecliste görüşülen önerge, Yalı Mahallesi 26027 ada 1 parselin batısında yer alan ve imar planında park alanı olarak geçen 6.700 metrekarelik bölümün, Asliye Ticaret Mahkemesi’nin belirleyeceği değer üzerinden 10 yıllığına intifa hakkının 96 hissesinin Kent A.Ş.’ye ayni sermaye olarak aktarılmasını içerdi.

 

AYNI MODEL ÖNERİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 347746 sayılı ikinci önergesi ise,

Şemikler Mahallesi 25262 ada 1 parseldeki, imar planında belediye hizmet alanına denk gelen 8.575 metrekarelik taşınmazın yine 10 yıllık intifa hakkının 96 oranında Kent A.Ş.’ye devredilmesini kapsadı.

Her iki önerge de ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

AK PARTİLİ ÜNAL: 3–5 KİŞİNİN BASKISIYLA KARAR ALINMAZ

 

Önergeler üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, pazar yerleri tartışmasını hatırlatarak yönetimi sert sözlerle eleştirdi. Ünal, “Kasım ayında pazar yerleri ile ilgili sorun oldu. En kısa zamanda pazar yeri ile ilgili adım atacağız dediniz. Bu sermaye olarak devredilen yerler bununla alakalı mıdır? Bir önceki mecliste 3–5 çapulcunun baskısıyla karar aldınız ve önergeyi geri çektiniz. 3–5 çapulcunun baskısıyla devlet kurumu karar almamalı. Üçüncü şirket üzerinden iddia edilen yaklaşık 100 milyon TL civarında nakit var. Yarın bu esnaf bu ücretleri verirken belediyenin kapısına dayanır” dedi.

 

YILDIZ ÜNSAL: ' BEN DE İNSANIM'

Eleştirilere yanıt veren Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kararlarının insani gerekçelere dayandığını belirterek, “Geçen seferki kararım insaniydi. Vicdanımı dinledim. O gün de özür dilemiştim. Yaptığımın arkasındayım; ben de insanım, robot değilim. Hele insanın çocuğuyla ilgili bir şey olduğu zaman duyarsız olmamı beklemeyin. Acil koduyla oylanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Ünsal’ın talebi üzerine önerge, acil koduyla komisyonlara gönderildi.

 

 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: KARŞIYAKA'DA, GERGİN, MECLİS,
Yorumlar
Haber Yazılımı